Etol Aromaház Kft.
2422, Mezőfalva
Árpád u. 2/A
Tel / Fax : 06-25-242-781
etol@invitel.hu
www.aromahaz.hu

Etol történet

ETOL - az idők folyamán

1924

 
Vojko Arko üzletember és kémikus, kereskedelmi céget alapít Celjében, Szlovéniában a Glavni utca 1 szám alatt ahol illóolajokat, eszenciákat, növényi kivonatokat, ételszínezékeket és gyógyszerkészítményeket árul.

1928

 
Egy versenytárssal együtt, aki a legnagyobb aroma előállító Európában akkoriban, Arko megalapítja vállalatát, a Schimmel & Co. Miltitz, Germany-t. A 8 alkalmazottal rendelkező leányvállalat dél-kelet Európát látja el már önállóan gyártott kivonatokkal, párlatokkal és szintetikus aromákkal.

1941-1945

 
A második világháború következtében a leányvállalat drasztikusan csökkenti termelését és számos háborús kárt szenved.


1945-1952

 
A megszállók jugoszláv fővárosból való távozása után egy nagyon szerény bázisa maradt meg a celjei vállalatnak, de egy lelkes csoport, tudásával és kitartásával elérte, hogy megmaradjon a termelés és átvészeljék a háború utáni újjáépítést. Mindezek után útjára indították az állami tulajdonban lévő ipari vállalatot az Etol Celje-t, az eszenciákat és illóolajokat gyártó, 30 alkalmazottat foglalkoztató céget.


1964

 
A bővítési folyamatok és felújítások ellenére a gyár túlzsúfolttá vált. Ennek eredményeképpen előkészítették a gyártás új helyszínre, Skofja vas-ba költöztetését. Még ugyanebben az évben megkezdődött egy új gyár építése.


1969

 
A termelés átköltöztetése az eredeti helyszínről az új helyszínre, Skofja vas-ba.


1969-1972

 
Az Etol meghódítja a Jugoszláv cukrász és alkohol piacot, valamint stratégiai partnert keres, hogy a globális piacon is megvesse a lábát.

1972

 
Az Etol kölcsönös befektetésekről szóló szerződést ír alá az amerikai IFF vállalattal, az illatösszetevők, élelmiszer nyersanyagok, dohány, piperecikk és kozmetikumok legnagyobb globális gyártójával.


1972 – 1992

 
Stratégiai partnerével az üzleti kiválóságra épít a globális piacon.


1993

 
Felbontja a szerződést az IFF-el és egy független megjelenést választ a saját leányvállalataival és kirendeltségeivel az egész világon. A szerteágazó értékesítői hálózat képessé teszi arra, hogy eladásainak 75% -át Szlovénián kívül teljesítse.

1996

 
Az Etol részvénytársasággá alakul.


1997

 
Megszerzi az ISO 9001 minőségi bizonyítványt.


2005

 
Az ISO 14001 –szellemében folytatja működését.

2012

 
Megszerzi az ISO FSSC 22000 tanusítványt, mely szabvány igazolja, hogy az élelmiszer feldolgozás feltételei megfelelnek az élelmiszer-biztonság törvényi- és beszállítói követelményeinek.

 Napjainkban

 
 Az Etol Európa egyik vezető aroma és illatanyag gyártója az élelmiszeriparban, több mint 300 munkatárssal és több mint 47 országbeli jelenléttel a világban. 


Copyright 2010. Minden jog fenntartva
www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!